"Dacia" подготвя евтин градски електрически автомобил

Pinterest LinkedIn +

"Dacia" работи по свой електрически автомобил и ще представи визията си за модела на 3 март 2020 г. на автосалона в Женева, съобщава "Automotive News Europe". Моделът ще е позициониран като градски автомобил и може да излезе на пазара още през 2021 г. или 2022 г.

Колата вероятно ще е базирана на Renault City K-ZE, но няма официално потвърждение за това. "Renault" продава този модел в Китай чрез местни партньори на цена около 8000 евро.

"Dacia" иска моделите ѝ да са по-евтини от тези на "Renault", но вероятно ще се съобрази с наличните в Европа предложения. Най-евтината електрическа кола на "Renault" в Европа е Zoe с цена около 24 000 евро. Миналата година обаче компанията обяви, че работи и по европейски модел, който да струва 10 000 евро.

Засега не е ясно къде ще бъде позициониран моделът на "Dacia". Компанията запазва повечето подробности за автосалона в Женева, когато ще представи идеята си за модела.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.