D_2 представиха биографията на Jimi Hendrix

Pinterest LinkedIn +

Популярната българска група D_2 представи на концерт-промоция новата биографична книга на Джими Хендрикс (Jimi Hendrix) - "Стая с огледала". По време на шоуто музикантите изпълниха хитове на легендарния китарист и групата The Doors

В столичното заведение The Club бе монтирана специална видеостена, на която гостите можеха да гледат записи от емблематични концерти на Джими Хендрикс.

Преди музикантите от D_2 , книгата бе представена от главния редактор на несъществуващото вече списание "Ритъм" - Йвайло Кицов.

"Биографията на Джими Хендрикс не е книга, която трябва да стои в колекционерските библиотеки, а трябва да бъде препрочитана многократно", каза Кицов.

Музикантите от D_2 започнаха изпълнението си с хита на The Doors - "Roadhouse Blues" и продължиха с песни на легендарната група, като "Break Trough" и "L. A. Woman".


D_2 изпълниха по време на промоцията хитове на Джими Хендрикс и The Doors. Снимка: Avtora.com

Във втората част на изпълнението си българската група изпя и някои от най-известните песни на Джими Хендрикс, сред които "All aAlong The Watchtower", "Foxy Lady", "Fire" и др.

Автор на книгата "Джими Хенрикс: Стая с огледала" е американският музикален журналист и писател Чарлс Крос. Биографията на легендарния китарист проследява линията на живота му от гетата в Сиатъл, през малките задимени клубове, до огромните зали в САЩ и Европа и фестивалите в Монтерей, Удсток и остров Уайт.

В България книгата, която излиза на пазара до няколко дни, се разпространява от издателска къща "Махалото".

Сподели.