D2 покоряват големите фестивални сцени в Чехия

Pinterest LinkedIn +

Музикантите от D2 ще вземат участие в два от най-големите летни фестивали в Чехия.

Обиколката на бандата започва на 1 юли с концерт в популярен рок клуб в Прага. Ден по-късно (2 юли) D2 ще свирят и на основната сцена на фестивала Basinfest, където малко след Митко Кърнев и компания ще се изявят и британските легенди Venom.

На 5 юли групата ще стане част от програмата на Rock For People. Фестивалът се провежда на 100 километра от Прага, а първото му издание датира от 1999 година.Със своите 8 сцени и десетки хиляди посетители Rock For People е най-голямото събитие на открито в Чехия.

Тази година хедлайнери са британското трио Muse, а D2 ще се качат на една сцена със Suicidal Tendencies, Tricky, The Prodigy, The Subways, Morcheeba и др.Междувременно, D2 приключиха турнето си U Ch00se из страната - част от информационната кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции.

На тази кауза музикантите посветиха и парче, което носи името на инициативата и ще бъде включено в предстоящия нов албум на групата.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.