D2 и Gravity Co. стартират конкурс за най-добра училищна песен

Pinterest LinkedIn +

Две от най-популярните български групи - D2 и Gravity Co. са организатори на нов музикален конкурс, насочен към младите музиканти. Състезанието е за най-добра училищна песен и носи името "Голямо междучасие".

"Идеята дойде в средата на 2008 г., когато от отдел "Култура" на Столична община ни поканиха да организираме този конкурс на територията на столицата", каза за Avtora.com Димитър Кърнев от D2.

Инициативата "Голямо междучасие" е предназначена за учениците от 1-ви до 12-ти клас във всички софийски училища, които пеят самостоятелно, свирят или се изявяват в група.

"В конкурса няма да приемат композиции с нецензурно съдържание, както и кавър версии", уточни музикантът.

В първия етап на конкурса "Голямо междучасие", който продължава от 3 февруари до 3 април, кандидатите могат да качат своя авторска песен или любителски видеоклип на официалния сайт на D2 - www.d2band.com.


Димитър Кърнев

"Нашата цел е да стимулираме учениците да се занимават с музика, а не да се бият, например", коментира Кърнев.

От 4 април до 15 май ще се проведе електронно гласуване за най – добрата песен в сайта на групата. В периода 22 април - 13 май ще бъдат организирани десет концерта в софийски училища, на които ще се представят всички участници - групи и изпълнители.

"Ние и Gravity Co. ще свирим по време на финалния концерт, на 20 май, когато ще обявим кой печели конкурса", каза още китаристът.

Голямата награда в "Голямо междучасие" е запис на песен в професионално студио, заснемане на видеоклип и директно участие в националния конкурс "Ти Си Върхът Ама Само Баба Ти Го Знае" 2009 г.

"За тазгодишното издание на 'Ти Си Върхът Ама Само Баба Ти Го Знае' водим преговори с една телевизия, тъй като имаме идея да снимаме и реалити шоу, успоредно със самия конкурс", разкри Димитър Кърнев.

Сподели.