D_2 и Ъпсурт се включват във финала на Music Space

Pinterest LinkedIn +

Две от най-известните български групи D_2 и Ъпсурт ще бъдат хедлайнери на партито по случай финала на първия сезон на Music Space. В шоуто ще се включат и победителите от четирите отделни категории на проекта, стана ясно на пресконференция по повод събитието.

Във всяка една от категориите - Pop/Dance, R&B/Hip Hop, Rock/Alternative, Folk/Ethno победителите бяха избрани от гласовете на феновете в портала Vodafone Live!

Шоуто "Нощта на Music Space" по случай финала на първия сезон ще се проведе на 28 ноември в Парти Център 4 КМ, като музикантите ще свирят едновременно в две зали, а входът ще бъде свободен.

Най-голям интерес от страна на публиката е предизвикала категорията Folk/Ethno, където песента "Без Теб" na RadoRe спечели с 15091 точки.

Разделът Rock/Alternative, където победители са Skre4 със "7 без 10", пък е привлякъл най-много изпълнители.
 

"За 5 -6 месеца от съществуването си Music Space е привлякъл над 1500 музиканти, които са предоставили 2500 песни", каза Красен Хинков от M-Tel - съорганизатори на проекта с Токсити Рекърдс. "Това е материал за около 250 албума с българска музика", допълни Хинков.


Ораганизаторите на Music Space обясниха подробности около първия сезон и предстоящия финален концерт. Снимка: Avtora.com 

От началото на 2009 г. започва и подготовката на втория сезон на съвместната инициатива на M-Tel и Токсити Рекърдс.

"Вторият сезон ще бъде с обновен формат, като тази база от 1500 артиста ще се запази и на нейна основа ще влизат още музиканти", каза Хинков.

На въпрос на Avtora.com дали има възможност да излизат и цели самостоятелни албуми на някои от музикантите в Music Space, Борис Бончев от Токсите Рекърдс коментира:

"Разбира се, когато някой артист създаде достатъчно песни за цял албум, имаме такава възможност. Но нашата главна цел не е да взимаме работата на продуцентите, а да ги запознаем с музикантите."

Списък на победителите в отделните категории:

R'n'B/Hip-Hop
1. La Boss – Играч
2. La Boss – Алко
3. La Boss – Парите са зараза
4. Accuse La Banks – Голямо Дупе
5. La Boss – Това сме ние

Rock/Alternative
1. Skre4 – 7 без 10
2. Awake – Awake
3. Saltriver – Next Bus to Heaven
4. ТУ-6-ТО – Сън
5. Awake – Let it go

Ethno/Folk
1. RadoRe – Без теб
2. Симона – Да, да, да
3. Симона – Жажда
4. Свилен – Мъже
5. Свилен – Морска любов

Pop/Dance
1. RadoRe – Няма как
2. Гита – Movin'On
3. Animassacre – (R)evolution
4. DJ Poison Ive – Bitter Sweet
5. Гита – Summer Glory

Сподели.