D2: България е меката на естрадата, отиваме в меката на рока!

Pinterest LinkedIn +

Вокалът и басистът на D2 - Деян Каменов-Дидо и Александър Обретенов пред Avtora.com за предстоящия нов четвърти албум на групата, конкурса "Голямо междучасие 3" и фестивалните приключения.

"Стартирахме записите на албума на 15 март 2010 година в резиденцията на Тодор Живков над Кюстендил. Направихме 15 парчета. При всички положения обаче, албумът няма да бъде смесван и мастериран в България, а в Щатите. Трябва ни още едно рамо от някой, който разбира достатъчно. Тук сме в меката на естрадата, мислим да отидем в меката на рока", каза за Avtora.com басистът на D2, Сашо.

Проектът, който се явява наследник на издадения през 2006 година студиен запис "6" все още няма заглавие, дори работно, уточниха музикантите.

Междувременно, за трета поредна година D2 съвместно със Столична община и група Gravity Co. организират конкурс за най-добра училищна песен - "Голямо междучасие". Наградата за победителите в музикалната надпревара е запис на парче, продуцирано от D2.

"В конкурса се включват много млади хора, които правят различна музика - от хип-хоп, арендби и соул до дет метъл и всякакви крещящи и неразбираеми неща. Има голямо разнообразие, което е супер готино", коментира Дидо.

"Удивени сме колко много страхотни млади музиканти има и колко са надъхани, колко свежа музика слушат и правят. Видяхме, че има надежда за тази музика", допълва Сашо.

Както и през последните няколко години, и през лятото на 2011-та D2 планират изяви на европейски фестивали, които предстои да бъдат обявени, а дори и да не се качат на сцената на Sonisphere 2011, със сигурност ще посетят шоуто на 21 юни на Национален хиподрум в Банкя.

"И да не свирим със сигурност ще бъдем там, защото line-up-а на Sonisphere 2011 е феноменален. Даже се учудих, четейки по форумите, че тази година афишът бил малко по-гаден от миналата, но при положение, че има Iron Maiden, Slipknot и Mastodon...", коментира Сашо.

"Както всяка година, и тази line-up-a на Sonisphere е страхотен. Аз се надявам да има повече алкохол и повече тоалетни от миналия път, защото това винаги е било проблем. Ходили сме на доста фестивали и общо взето България е единственото място, където фестивалната култура все още не е развита достатъчно. Но все пак се надяваме, че с времето ще стане както трябва", каза още Дидо.


Сподели.