"Цветята на дъждовната гора" - Марго Бъруин

Pinterest LinkedIn +

Автор: Марго Бъруин


Издател: Кръгозор
Раздел: Съвременен роман

За автора:

Романът "Цветята на дъждовната гора" на израсналата в Ню Йорк писателка Марго Бъруин е преведен на редица езици, но само у нас изданието му е с ухание на ванилия.

Книгата е отпечатана върху висококачествена хартия, ароматизирана с нова за България технология.

Сюжет:

В центъра на Манхатън, скрита в задната стаичка на една обществена пералня, се намира "тайна градина" с девет редки и ценни растения. Всяко едно от тях носи любов, власт, безсмъртие, богатство, свобода, магически сили, приключение, сексуалност и мъдрост.

Когато случайно открива това царство на тропически растения, Лила е на границата на отчаянието. Тя е на 32 години, с разбит брак и служебни разочарования, и не знае в каква посока да поеме.

Лила е впечатлена от собственика на екзотичните растения - Арманд, но прави грешка и става причина да откраднат ценната му колекция. Чувството й за вина я принуждава да се отправи на магическо пътешествие в дъждовните гори на Юкатан, Мексико, за да открие и върне загубените девет растения на желанието, които ще донесат на този, който ги събере на едно място, цялото щастие на света...

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.