Croteam (Serious Sam) повдигнаха завесата над следващата си игра Talos Principle

Pinterest LinkedIn +

Също като Valve, които произведоха няколко шутъра, преди да сътворят интелектуалното предизвикателство Portal – игра, която залегна в образователната система в САЩ – хърватското студио Croteam иска да отвори нова страница в своето портфолио, след като в продължение на 13 години името му се свързваше единствено с култовия sci-fi FPS Serious Sam.

Следващата продукция на Croteam е пъзел игра от първо лице, озаглавена Talos Principle, чието издаване за PS4, PC, Mac и Linux е планирано за 2014 година. За разлика от Serious Sam, The Talos Principle би трябвало да допадне на играчите, които имат отношение към сюжета и начина на поднасянето му в заглавието, което играят, а не само към действието.

С написването на сценария на The Talos Principle са се ангажирали утвърдени автори като Tom Jubert (TFL, The Swapper, Penumbra, Driver: San Francisco) и Jonas Kyratzes (The Book of Living Magic, The Sea Will Claim Everything). Играчите ще бъдат въвлечени в тяхната подчертано философска история, влизайки в ролята на робот, който проучва дигитално пресъздадена версия на древен свят.

"На този етап крием картите си, но няма да сбъркате, ако потърсите мотивацията ни в творчеството на Филип Дик (писател-фантаст и постмодернист, считан за един от предвестниците на киберпънка и отличен с "Хюго", по чиито творби са създадени кино шедьоври като Blade Runner, Total Recall, Minority Report и др.)", издава Tom Jubert.


Сподели.