Cream се събират отново

Pinterest LinkedIn +

В интервю за BBC Радио 2, Eric Clapton е споделил, че основаното от него легендарното трио Cream, планира да се събере отново за първи път от 35 години насам. Крийм ще направят четири концерта в лондонската Royal Albert Hall – мястото, където свирят за последно заедно в края на 1968г.

Единствената съвместна изява на музикантите от тогава до сега е била при въвеждането на Крийм в Рокенрол залата на славата, през 1993г.(тогава те изпълняват три песни)

Крийм сe сформират в средата на 60-те, след като Клептън напуска друга легендарна за времето си формация - The Yardbirds. Малко по-късно, той се свързва с шотландеца Jack Bruce – от блус проекта Manfred Mann и Ginger Baker, свирил с Graham Bond Organization, за да положат заедно основите на бъдещата супер-рок група - Cream.

Станало известно с блусарските си сайкъделични джемове, триото бързо се налага на тогавашната рок сцена. Крийм издават 4 албума за две години и оставят ярка следа в историята на музиката с парчета като "Sunshine of Your Love", "Strange Brew", "Spoonful", "White Room" и "Crossroads".
Сподели.