Crackdown 2

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Third Person Action
Година: 2010
Произв./Изд: Ruffian Games/Microsoft
Платформа: X360

За играта:

 

Ако си търсиш история – търси я другаде. Ти си безименен и генетично подобрен агент в Агенцията на познатия ни от оригиналната игра Пасифик сити, пренаселен с бандити и зомбита (последните всъщност са голямата новост във втората серия). Толкова.


 

Имаш на свое разположение един потънал в хаос град и от теб се очаква да се забавляваш в него,  както намериш за добре.

 

 

Визия и звук:

 

Като за игра, разработвана ексклузивно за Xbox 360 – тоест продукт, при който авторите не е трябвало да се съобразяват с хардуеъра на различни платформи – очаквахме нещо доста по-добро на визуално ниво.

 

Най-хубавото, което можем да кажем за Crackdown 2 е, че графично нещата не са мръднали особено много спрямо прилично изглеждащата предишната част, излязла преди три години.


 

Най-лошото че тук ще имаш съмнителната чест да видиш експлозии (при това доста експлозии), които напомнят за нещо, създадено по времето, когато 3D-то все още плахо навлизаше в гейминга.

 

Предвид липсата на история, не бива да сме особено критични спрямо озвучаването. Реално,  основният глас, който ще слушаш през почти цялото време, е този на командващия ти офицер, изявяващ се по-скоро като спортен коментатор. Господинът говори като закоравял пушач и псува доста, което може да мине за забавно. Музиката е тежка и агресивна, а в подобен род игра очакваме точно това от нея.

 

 

Геймплей:

 

Така наречените сендбокс” игри, както подсказва и името на жанра, трябва да накарат геймъра да се почувства като хлапе в пясъчник – тоест предлагат му максимална свобода да прави каквото и както си иска във виртуалните им светове.

 

 

За разлика от императора на сендбокса – Grand Theft Auto серията – Crackdown и продължението му са извадили от геймплейното уравнение сюжета и залагат на здрава аркадност, множество сикрети”, пълчища лошковци за избиване и възможност да развиваш уменията на героя си почти безкрайно, докато не го превърнеш в толкова яко момче, че да ступа без проблеми и Супермен.

 

Формулата определено работи, при това еднакво добре и в соловата кампания, и във френетичния мултиплейър. Което обаче не значи, че играта ще се хареса на всеки Ако за теб възможността да прескачаш небостъргачи и да убиеш петдесетина зомбита на куп, хвърляйки по тях цял камион, е по-важна от сюжетното развитие и интересните персонажи – дай шанс на Crackdown 2.

 

 

Ако обаче смяташ, че водещите моменти в една съвременна игра са качественият сценарий и потапянето в един реалистичен виртуален свят – по-добре пробвай последния сендбокс шедьовър на Rockstar – Red Dead Redemption.

 

 

 

Плюсове:

- Непрестанен екшън от аркадния тип. В случай, че си търсиш заглавие, в което буквално да изключиш мозъка си насред летните жеги и просто да се забавляваш, Crackdown 2 е доста добра оферта.

- Ако обичаш да се ровиш в дадена игра, тази ти предлага направо колосално количество скрити бонуси и предизвикателства.

 

 

Минуси:

- Почти пълна липса на история. Казваме почти” заради финала, когато от никъде ти стоварват една безкрайно излишна драма.

- Остаряла визия.
 

Сподели.