Corsair Vengeance K60 - клавиатура за гейм маниаци

Pinterest LinkedIn +

За много хора клавиатурата е удобно място за складиране на трохите от сандвичите, които дъвчат пред компютъра, докато ровят из Facebook, но за запалените фенове на видео игрите те са нещо специално. Именно поради тази причина, геймърите поначало са склонни да се разделят с малко по-голяма сума пари, за да са сигурни, че клавиатурата, която притежават, е солидно парче хардуер, на който могат да разчитат по всяко време.

Точно затова през последните няколко години редица елитни производители на РС периферия започнаха да предлагат на пазара модели, предназначени специално за любителите на видео игрите. Някои от тях като Logitech, Steel Series и Razer вече са достатъчно добре познати дори на по-широката публика.

Други като Corsair например, са сравнително отскоро "в играта", но вече успяват да впечатлят много от феновете на подобен род хардуер.

По принцип Corsair са компания с традиции в РС сферата с тази разлика, че досега те бяха по-известни с качествените си захранващи блокове и най-вече с високо производителните си комплекти памет.

Corsair се намесиха обаче и на пазара за компютърна периферия и моделът Vengeance K60 е един от първите ярки примери за посоката, в която са се насочили те.

K60 е уникална РС клавиатура от така наречения "механичен" тип, предназначена специално за почитателите на екшъните от първо лице.

Тя е изградена върху стабилно шаси от матиран алуминий, а цифровите клавиши от 1 до 5 и класическата WSAD комбинация са оцветени в червено и със специално гумирано покритие, за да се осигури по-добро сцепление дори при по-интензивна игра.


Любопитна екстра, която Corsair предлагат, е възможността да замените (при желание и с помощта на специален инструмент, доставящ се заедно с клавиатурата) тези бутони с техен вариант в черно - какъвто е цветът на всички останали клавиши на К60.

Подобно на повечето модели от този клас, клавиатурата има удобна подложка за китките, но при К60 тя е с много оригинален дизайн и вместо цялата предна част, покрива единствено секцията вляво, където се намират споменатите WSAD клавиши.

Извън чисто геймърските екстри, изключително удобно е реализиран и вграденият скрол за контрол на звука (подобен на този предлаган от Logitech G110).

Една от малкото слабости на K60 e фактът, че тя не предлага задна подсветка за клавишите – това е екстра, запазена за по-скъпия К90 модел. Извън това, K60 е страхотна клавиатура, в която геймърите без съмнение ще се влюбят.


Сподели.