Цонко Цонев-Кметъла отново може да е кмет на Каварна. Ще спрат ли да снасят каварненските кокошки?

Pinterest LinkedIn +

Цонко Цонев отново реши да се кандидатира за кмет на Каварна. Новината обяви самият той със скромно съобщение във Фейсбук. 

"Един за всички, всички за Каварна! Днес бях регистиран, като кандидат за кмет на Община Каварна" - написа известният градоначалник, а стотици негови фенове му пожелаха успех.

Предишното управление на Цонев беляза историята на града, превръщайки го в привлекателна дестинация за стотици рокаджии. Под негово ръководство години наред беше организиран популярният "Каварна рок фест", който доведе в България редица рок икони. Традицията обаче беше прекъсната след 2016 г., когато той отстъпи кметския стол и стана редови гражданин. Тогава Кметъла с горчивина съобщи, че създаденият от него фестивал няма да бъде подновен от новата кметица.

Дали възраждането на фестивала ще бъде включено в програмата на стария нов кмет, в случай че спечели изборите, предстои да разберем. Някои от последователите му очевидно са убедени от това, доколкото можем да съдим по коментарите (Догодина кокошките ще спрат да снасят отново! Успех! - написа един от приятелите му във Фейсбук).


Двама кандидат кметове

Както Avtora.com писа, преди дни в тазгодишната кметска надпревара се включи и фронтменът на "Хиподил" - Светльо Витков. Той ще се бори за градоначалник на столицата.
Сподели.