Coldplay пуснаха нов сингъл, чуй Every Teardrop Is a Waterfall (Аудио)

Pinterest LinkedIn +

На 3 юни Coldplay издадоха първия си сингъл за 2011 г. - Every Teardrop Is a Waterfall, чийто графичен дизайн и текст могат да бъдат открити в официалния сайт на британската алтърнатив поп рок банда. На 3 юни на немския Rock Im Park, Крис Мартин и компания стартираха и серията си от фестивални изяви това лято.

Първият етап от нея е ситуиран на Стария континент и включва участия на Glastonbury и T in the Park, вторият – в Япония и Австралия, а през септември Coldplay ще се прехвърлят от другата страна на Тихия океан, за да бъдат в Остин на 16 септември и да се включат в най-големия американски музикален фестивал от този тип – Lollapalooza.

Не е ясно дали Every Teardrop Is a Waterfall е част от предстоящия пети студиен албум на групата, който трябва да излезе по-късно през 2011 година, както и дали издаденият по Коледа Christmas Lights ще бъде включен в съдържанието на проекта, чийто продуцент е Браян Ено (Brian Eno) – човекът, с когото Coldplay реализираха последния си албум към днешна дата.

Viva la Vida or Death and All His Friends излезе през 2008 г. и спечели Грами за "Най-добър рок албум" на следващата година. По данни на Nielsen SoundScan, до момента в САЩ са изкупени 2.7 млн. копия от записа.


Сподели.