Clint Eastwood се изкачи на върха в Америка

Pinterest LinkedIn +

Повече от месец след премиерата си, драмата “Gran Torino” успя да се изкачи до лидерското място в американската боксофис класация. Продуцент, режисьор и изпълнител на главната роля е Клинт Истууд (Clint Eastwood), който дори е написал и музиката за филма си.

В останалите роли са актьорите Кристофър Карли (Christopher Carley), Джералдин Хюс (Geraldine Hughes) и Браян Хейли (Brian Haley). Действието проследява ветерана от корейската война Уолт Ковалски, който се е превърнал в стар и изнервен човек. Тао е малко момче от местната азиатска банда, което се опитва да открадне колата на Ковалски. Това става причина съдбите на двамата да се преплетат и ветеранът неочаквано решава, че иска да му помогне да промени живота си.

 

Втората позиция е за премиерната комедия “Bride Wars” на режисьора Гари Уиник (Gary Winick). Забавната лента се излъчва в 3200 щатски киносалона и големите звезди в нея са актрисите Ан Хатауей (Anne Hathaway) и Кейт Хъдзън (Kate Hudson). Още от деца Лив и Ема са мечтаели да се оженят в началото на юли на конкретно място в града им. Събитията се развиват в тяхна полза и двете получават предложение от приятелите си, по едно и също време, което веднага ги кара да си запазят дата за мечтаната церемония. Грешка в графика определя техните сватби да са в един и същи ден, което няма как да се случи на избраното място. Следващата свободна дата през юли е след три години, което неочаквано превръща двете приятелки в яростни съперници за заветната дата.

Хорър-трилърът “The Unborn” попада в класацията веднага след излизането си на голям екран. Продукцията е дело на режисьора Дейвид С. Гойър (David S. Goyer), който е имал в каста си имената на актьорите Гари Олдман (Gary Oldman), Айдрис Елба (Idris Elba), Карла Гуджино (Carla Gugino) и Одет Юстман (Odette Yustman). Техните екранни персонажи са част от драмата на студентката Кейси, която изведнъж започва да вижда навсякъде мистериозно момче. В ежедневието й започват да се случват необясними неща и тя започва собствено разследване, от което разбира, че майка й е била бременна с близнаци, но другото дете е починало. Сега то иска да се появи на бял свят, което довежда Кейси до истерия и неизбежен ритуал на екзорсизъм.

Четвъртото място в класацията този уикенд е за абсолютния лидер от последните две седмици “Marley & Me”. Комедията на Дейвид Франкъл (David Frankel) се превърна в истински касов хит и донесе на продуцентите на филма чиста печалба от 99 млн. долара. Заслуга за този успех имат и имената на актьорите Оуен Уилсън (Owen Wilson), Дженифър Анистън (Jennifer Aniston), Катлийн Търнър (Kathleen Turner) и Алън Аркин (Alan Arkin), които изпълняват главните роли в комедията. Историята се върти около младата семейна двойка Джон и Дженифър Гроган, които решават да си вземат домашен любимец. Това е Марли - малък лабрадор, който се оказва най-добрият учител за двойката с житейските уроци, които им дава ежедневно.

С три места надолу, спрямо миналата седмица, пада драмата “The Curious Case of Benjamin Button”. Въпреки това, високобюджетната продукция на режисьора Дейвид Финчър (David Fincher) продължава да бъде един от най-гледаните филми в Северна Америка. Холивудските имена на афиша на лентата са на Брад Пит (Brad Pitt), Кейт Бланшет (Cate Blanchett), Джулия Ормънд (Julia Ormond) и Джейсън Флеминг (Jason Flemyng). Сценарият разказва за необичайната съдба на Бенджамин Бътън, който се ражда в тялото на 80-годишен мъж. С времето той започва да се подмладява, което е необясним феномен за съвременната наука. Единственото, което Бенджамин иска, е да изживее живота си пълноценно и да намери голямата си любов.

Адам Сандлър (Adam Sandler) е продуцент и изпълнител на главната роля в най-новата комедия с негово участие “Bedtime Stories”. Продукцията е режисирана от неговия дългогодишен приятел и колега Адам Шенкман (Adam Shankman), който е разполагал и с таланта на актьорите Къртни Кокс (Courteney Cox) и Гай Пиърс (Guy Pierce). Събитията в комедията проследяват неволите на Скийтър Бенсън, който за известно време трябва да се грижи за двете малки деца на сестра си Уенди. Той започва да им разказва приказки за лека нощ, които децата променят, използвайки фантазията си. Нещата за Скийтър стават сериозни, когато историите мистериозно започват да се превръщат в реалност и основното действащо лице в действието се оказва самият той.

Седмата позиция в боксофис класацията на Северна Америка е за военната драма “Valkyrie”, базирана на истински събития. Режисираната от Брайън Сингър (Брайън Сингър (Bryan Singer) история разказва за група висши офицери от СС, които през 1944 г. внимателно подготвят покушение срещу Хитлер. Те предприемат тайната операция “Валкирия” с цел да свалят от власт нацисткия диктатор и да сложат край на Втората световна война. Плановете на полковник Шофенберг и неговите подчинени са осуетени и всички замесени в преврата са осъдени на незабавна смърт. Големите звезди в лентата са актьорите Том Круз (Tom Cruise), Том Уилкинсън (Tom Wilkinson), Кенет Брана (Kenneth Branagh) и Терънс Стамп (Terence Stamp).

Точно месец след излизането си на голям екран, комедията “Yes Man” продължава да се радва на сериозен зрителски интерес. Джим Кери (Jim Carrey), Зоуи Дешанел (Zooey Deschanel) и Терънс Трамп (Terence Tramp) са изпълнителите на главните роли във филма на режисьора Пейтън Рийд (Payton Reed). До този момент неговият проект е инкасирал приход от 39 млн. долара. Продуцент е самият Джим Кери, който изпълнява ролята на неудачника Карл Алън, който води скучен и еднообразен начин на живот. Един ден всичко това се променя, когато под влияние на гуруто Терънс, той си обещава в продължение на цяла една година да отговаря само с “Да” на всички въпроси към него. Това изправя Карл пред изпитания, за които дори не би желал и да си помисли.

Драмата “Not Easily Broken” влиза директно в класацията непосредствено след премиерата си тази седмица. Режисьор е Бил Дюк (Bill Duke), поверил изпълнението на ролите във филма си на актьорите Морис Чеснът (Morris Chestnut), Албърт Хол (Albert Hall) и Кевин Харт (Kevin Hart). Чернокожото семейство Джонсън дълги години се радва на успешен брак, до момента, в който нелепа автомобилна катастрофа не наранява съпругата Кларис. Тя започва да посещава психиатър, а Дейв се сближава с Джули, която е бяла. Катастрофата се оказа само катализаторът на дълготрупаното напрежение между тях и сега бракът им е поставен на сериозно изпитание. Кларис и Дейв трябва да положат много усилия, за да намерят отново път един към друг.

Последната, десета позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи за уикенда, е за драмата “Seven Pounds”. Новият съвместен филм между италианския режисьор Габриеле Мучино (Gabriele Muccino) и актьора и продуцент Уил Смит (Will Smith) разказва разтърсващата история на данъчния инспектор Бен Томас. Той става причина за смъртта на съпругата си и още шест човека, което променя живота му необратимо. Бен решава да се посвети на каузата да намери седем човека в истинска безизходица и да им помогне с каквото може. Той е обмислил детайлите и добре знае какво иска да постигне. Всичките седем човека са намерени, но плановете на измъчвания от вина Бен се променят, когато той неочаквано се влюбва в чакащата за трансплантация на сърце Емили Поса.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 9 – 11 януари:

Заглавие Бюджет Приходи до момента
1.  "Gran Torino" $ 33 млн. $ 40 млн.
2. "Bride Wars" 30 млн. 22 млн.
3. "The Unborn" $ 30 млн.

$ 21 млн.

4. "Marley & Me" $ 25 млн.

$ 124 млн.

5. "The Curious Case of Benjamin Button" $ 150 млн. $ 94 млн.
6. "Bedtime Stories" $ 120 млн. $ 97 млн.
7. "Valkyrie" $ 90 млн. $ 72 млн.
8. "Yes Man"

$ 50 млн.

$ 89 млн.
9. "Not Easily Broken" $ 5 млн. $ 6  млн.
10. "Seven Pounds" $ 55 млн. $ 67 млн.
 

Сподели.