Чуждестранни гости на полуфинала за "Българската песен в Евровизия 2006"

Pinterest LinkedIn +

Представители на три държави, участнички в тазгодишния конкурс "Песен на Евровизия 2006” (Eurovision 2006), ще са специални гости на българския полуфинал за Евровизия. Концертът-конкурс ще се проведе в зала 1 на НДК и ще се излъчва пряко от БНТ на 25 февруари.

Ден след финала на конкурса в Сърбия и Черна гора в България ще пристигне бой-бандата No name. Миналата година тя се класира на 7-мо място на финала в Киев с песента "Zauvijek moja”, а тази година е сред 20-те финалисти в Сърбия и Черна гора.
 
На 25 февруари публиката и зрителите ще видят и норвежката изпълнителка Кристине Гулдбрансен, която ще представя Норвегия на тазгодишния конкурс на Евровизия. На финалния кръг, провел се на 4-ти февруари, тя спечели публиката с песента "Alvedansen”, която бе сред малкото, представени на норвежки език. 

Норвегия ще участва директно на финала, заради деветото място на рок групата Wig Wam от миналата година.

Както Avtora.com своевременно информира, специален гост на българския полуфинал ще бъде и малтийската поп звезда Фабрицио Фаниело. Подобно на Кристине Гулдбрансен, той е сред сигурните финалисти на конкурса през май в Гърция.
 
Специалните гости ще забавляват публиката в зала 1 на НДК и пред малкия екран, докато се обработват гласовете на журито, назначено да селектира от 24-те песни полуфиналисти 12, които да бъдат допуснати до финалния кръг на 11 март.

Сподели.