Чуйте новия стар сингъл на ABBA "Just A Notion" от предстоящия албум на шведите "Voyage"!

Pinterest LinkedIn +

След като през септември обявиха голямото си завръщане, звездите от ABBA представиха третия сингъл от предстоящия си албум "Voyage". Малко преди премиерата му на 5 ноември шведите споделиха с феновете си песента "Just A Notion".

"Когато влезете в Уикипедия, ще прочетете, че тази песен е записана още през септември 1978 г., което всъщност е точно така. "Just A Notion" е създадена в периода между албумите "ABBA Тhe Album" и "Voulez-Vous". Сингълът трябваше стане част от последния ни албум, ако не бяхме решили да се откажем от него. Защо се отказахме? Поглеждайки назад, нямам представа. "Just A Notion" е страхотна песен с още по-страхотни вокали. Преди години изпълнихме парчето пред голям френски музикален издател и още няколко наши доверени хора и доколкото си спомням, всички много го харесаха. Защо обаче не сме я включили в албума тогава, е мистерия", споделя Бьорн Улвеус (Björn Ulvaeus).

"Сега Бени записа нов инструментал, към който добави барабани и китари, но запази вокалите от 1978 г. Това абсолютно отговаря на плана за концерта "ABBA Voyage" през 2022 г. На сцената ще има група, която ще свири на живо, но вокалите ще са от оригиналните ни записи. "Just A Notion" е песен за щастието, която се надяваме да успее да ви развесели и в най-тежките моменти" - допълва музикантът.

Миналия месец четиримата членове на групата - Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид – обявиха, за радост на феновете си по целия свят, че след близо 40 години се завръщат с нов албум и с революционен концерт, който ще се проведе в специално изградената "ABBA Arena" в Олимпийския парк на Кралица Елизабет в Лондон. След като билетите бяха мигновено изчерпани, стана ясно, че на 3-ти ноември, сряда, ще стартира допълнителна продажба.

ABBA Arena ще отвори врати на 27 май 2022 г., където най-големите хитове на ABBA ще бъдат изпълнени не от самата група, а от техните 3D холограми. Проектът "ABBA Voyage" е дело на режисьора Бейли Уолш (Baillie Walsh) ("Flashbacks of a Fool", "Being James Bond", "Springsteen and I"), продуцента Свана Гисла (Svana Gisla) (Дейвид Бауи - "Blackstar", "Lazarus", "Springsteen and I") и Людвиг Андерсън (Ludvig Andersson) ("And Then We Danced", Yung Lean - "In My Head", "Mamma Mia! Here We Go Again").

Фотокредит: Baillie Walsh

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.