Чуйте новата песен на Никеца - "Някой, пред който..."

Pinterest LinkedIn +

Днес с премиера в YouTube излезе новата авторска песен на Николай Воденичаров-Никеца, озаглавена "Някой, пред който…". Автор на музиката, текста и аранжимента на песента е самият изпълнител. С нея артистът се обръща към няколко важни за него човека – баща му, негов покоен приятел и неговия племенник.

Текстът реално е старо мое стихотворение, което не знаех за кого пиша по онова време. Едва 10 години по-късно разбрах за кого е било предназначено. Много е любопитно, защото сякаш тогава съм писал за събитие, което съм и предрекъл" - споделя Никеца. В парчето участват още и други двама герои от "Casual Threesome" - Ивайло Петров-Пифа (барабани) и Мартин Стоянов-Мартист (пиано), както и маестро Иван Лечев (китара).

По време на снимките на видеото Никеца шеговито намеква на Лечев, че парчето е перфектно, за да изпълни едно китарно соло. На този призив мастър Лечев отвръща “Стига с тези сола! Аз моите съм ги изсвирил вече”. Самото видео е заснето в приятелската и уютна атмосфера на една от репетиционните на "Балкантон" в София от “Nice Guys Films”, режисьор Никола Николов.

В предстоящия празничен сезон очаквайте на живо Никеца и Мартист на 14 декември в бар "Безкрай", а на 25 декември Никеца се отправя към Пловдив за един коледен гиг в Петното на Роршах.


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.