Чуйте най-новата песен на Pavell и Venci Venc’ – "Без религия"

Pinterest LinkedIn +

Популярното българско дуо Pavell и Venci Venc’ зарадва своите фенове с чисто новата си песен "Без религия", създадена по време на кратко творческо бягство в Тревненския Балкан.

В края на ноември музикантите прекарват 9 дни в изолация в една стара дървена къща насред планината над Трявна в компанията на приятелите си от дуета Пламен и Иво. Там за тях се грижат двама възрастни хора, а самите те разполагат само със студийна техника и една камина. 

На деветия ден, без да имат намерение да правят още музика, защото вече били доволни от резултатите, случайно попаднали на филм по телевизията - "Да дойдеш на света", в който се разказва за войната в Сараево, но център са по-скоро отношенията между хората и колко странни форми могат да придобият те. Когато филмът свършва, Венци казва само "Имам идеята", а Павел – "Имам музиката". Така се ражда "Без религия", което самите музиканти определят като най-личното и най-емоционалното си парче.

Когато го споделят с екипа на "Вирджиния Рекърдс", машината веднага се завърта – идва решението да бъде заснет видеоклип максимално бързо някъде високо в планината. Идеята да застанат пред камерата голи до кръста в най-големия студ е на момчетата. Качват се да снимат с 16 човека екип, воден от изпълнителния продуцент на "Вирджиния Рекърдс" – режисьорът Люси Иларионов и оператора Андрей Андреев, и то когато в София има снежна буря, а горе на Витоша е минус 7 градуса и духа силен вятър. Въпреки това и за миг не се поколебават, оплакват или съжаляват за идеята си. Резултатът е видеото на "Без религия".

Кадри от снимачния процес

"Разголени сърца – това сме ние в тази песен. Много искахме да ви я подарим точно на Коледа", споделят Pavell и Venci Venc’.


Сподели.