Чуйте "Боклук" - най-новия сингъл на Мила Роберт!

Pinterest LinkedIn +

Певицата Мила Роберт започва новата година с нова песен. Тя е озаглавена "Боклук" и е първи сингъл от дебютния й албум "Еготрип", който излезе през декември. Тя е и първата песен, написана за този албум: започната е в Скопие през 2018 г. и е довършена в София през 2020 г. Музикалната продукция за пореден път е на Явор Карагитлиев, а текстът е на самата Мила. "Песента разказва за пиянските грешки, сладките смешки и нощните въртележки" - обяснява певицата.

По истински случай е. Мой много близък приятел, който по това време много обичаше да хойка, имаше много ревнива приятелка (и с право). С този мой приятел много се обичаме (и до ден-днешен) и една вечер стана каквото стана - имахме проблеми заради непристойно пиянско поведение. Няма да давам детайли, все пак съм дама, но бяхме сгафили. Моят мъж, дето е веднъж, недоволен - неговото добро момиче хвърля чаши... абе голяма беля" – споделя Мила в закачливия си стил.

Видеото е заснето на трета буна във Варна, режисьор е Жоро Пеев, а оператор - Иван Христов. Няколко дни преди снимките Мила Роберт съобщава в Инстаграм, че ще снима клип и кани всеки, който иска, да се присъедини. В деня на снимките се появяват много млади хора, които нямат търпение да се включат в снимачния процес. „Искахме просто да си комуникират един с друг и да им е приятно. Мисля, че така и стана. Надявам се да е добър спомен за тях, за мен със сигурност е“ - пояснява певицата.

Във видеото се опитахме да покажем една друга част от песента. Опитахме се да изобличим непристойното женско поведение, което е провокативно, и ролята ревнивото мило момиче. Нито едно от тези две женски поведения не е окей, според правилата на моя свят, но съм била и в двете позиции, така че разбирам" – допълва Мила.

"Целият проект няма много общо със случващото се в момента. Затова решихме да го пуснем на първи януари по обяд, когато хората ще бъдат с махмурлук и поне малко от малко ще могат да се припознаят. С тези атмосферни летни кадри пък искахме да напомним на хората, че има море и лято и всичко ще е наред" – заключава Мила Роберт.

Албумът „Еготрип“ е писан в последните две години, но най-динамичният работен процес над него е бил през лятото на 2020 г. на село. Мила и един от най-близките и приятели (както и лоялен музикален продуцент) - Явор Карагитлиев (jazzdork) - работят всеки ден по песните в жегата и в края на деня влизат в надуваем басейн да гледат залеза. Албумът се състои се от 13 песни и е доста биографичен, защото всяка една от песните разказва за аспекти от живота на Мила, а и не само - този албум се опитва да капсулира времето, в което живеем сега, търсенията на един човек и вечната нужда от любов и щастлив край.

Албумът „Еготрип“ можете да слушате във всички дигитални платформи, а следващия сингъл от него ще излезе за Свети Валентин. Физическо копие можете да закупите от сайта на Facing The Sun.


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.