Човекът паяк осиротя! Сам Рейми и Тоби Магуайър официално напуснаха Spiderman 4!

Pinterest LinkedIn +

Неприятна новина за всички почитатели на хитовата поредица за човека паяк долетя от Холивуд.

Режисьорът Сам Рейми (Sam Raimi) и изпълнителят на главната роля Тоби Магуайър (Tobey Maguire) напуснаха официално екипа на Spiderman 4, като новината бе потвърдена и от Columbia Pictures.

Поне засега обявената причина за раздялата са творчески разногласия, макар че според слуховете тя е по-скоро по финансови причини. Снимките, които бяха предвидени да започнат през февруари, са отменени, същото се случи и с предварително обявената премиерна дата през май 2011-та.


Видяхме, че "Терминатор" не върви без Арни, сега ще разберем как ще  е  "Спайдърмен" без Тоби...

От студиото обаче обявиха, че нямат намерение да се отказват от проекта, а ще го реализират с нови имена. В основата на филма остава сценарият, подготвен от Джеймс Вандербилт, така че поне по сюжета промени няма да има.

"Вдъхновява ни възможността да разкажем историята за Питър Паркър с един изцяло нов прочит", лаконичен бе коментарът на босът на Universal Ейми Паскал.

Тепърва обаче трябва да се търсят доказани звезди за главните роли, още повече, ако създателите се надяват на същия успех в боксофиса, който имаше третата част на поредицата. Spiderman 3 събра близо 900 милиона долара от приходи, а дали подобен рекорд ще е възможен без Рейми и Магуйаър, тепърва предстои да разберем...

Сподели.