Чикен Литъл (Chicken Little)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2005, 77'
Режисьор: Марк Диндал
Сценарий: Стийв Бенсич, Робърт Л. Бейърд
Дублиран на български с гласовете на: Кирил Бояджиев, Иван Петрушинов, Василка Сугарева, Христо Мутафчиев, Георги Манев и други
Анимация, комедия

“Чикен Литъл” е поредната великолепна анимация от студиото на “Дисни”, която ще зарадва феновете на този жанр. Дублирана с гласовете на професионални родни актьори, озвучили повечето подобни филми на български език, “Чикен Литъл” става разбираем и за най-малките зрители. Кирил Бояджиев (озвучавал “Лило и Стич”, “Красавицата и звяра”), Иван Петрушинов (озвучавал “Търсенето на Немо”, “Омагьосания Император”) и Василка Сугарева (озвучавала “Тарзан”, “Шрек”) са само част от българските дубльори на хитовата продукция. Наред с тях две от песните във филма - “Смес от безпорядък и от мъничко звезди” и “Само ти”, се изпълняват от победителя в риалити шоуто “Стар Академи” в България – Марин Йончев.

Животът в Дъбово Дъбраре - града на Чикън Литъл (с гласа на Кирил Бояджиев) си тече съвсем нормално. Един ден върху малкото пиле се стоварва огромен желъд. Следва паника, която обхваща целия град, вследствие на слуха, че небето е започнало да пада. След като се изяснява ситуацията, Чикън Литъл е взет на присмех и губи уважението на околните си. За да се докаже пред тях и най-вече пред баща си Бък Клък (с гласа на Иван Петрушинов), малкото пиле започва да играе за местния бейзболен тим. Подкрепян от приятелите си, патицата Аби Малард (с гласа на Василка Сугарева), прасето Рант (с гласа на Георги Манев) и Рибока, той успява да помогне на отбора си да спечели важен мач и се превръща в истинска местна звезда.

Всичко изглежда се е наредило по местата си, докато няколко дена по-късно нещо отново удря Чикен Литъл по главата. Този път наистина небето пада, но никой вече няма да му повярва. Все пак той споделя с приятелите си, които единодушно взимат решението да запазят тайната  и сами да спасят града си от надвисналата опасност. Това естествено води до невероятни последици и неконтролируема паника в спокойния градец Дъбово Дъбраре. Изненадващото появяване на извънземния Мел (с гласа на Николай Урумов) съвсем обърква плановете на местните герои.

Официален сайт: http://disney.go.com/disneypictures/chickenlittle

Сподели.