Alanis Morissette - Jagged Little Pill Acoustic

Pinterest LinkedIn +

10 години след големия си пробив с "Jagged Little Pill", американската рок изпълнителка Аланис Морисет (Alanis Morissette) ревизира идеите, вложени в песните от него и го презаписа в нов, акустичен вариант. "Jagged Little Pill Acoustic" ще излезе в края на юли, в това число в България.

Звукът е акустичен, а настроението е наелектризиращо, когато Аланис Морисет се завръща в студиото на Глен Балард (Glen Ballard), през пролетта на 2005г., за да презапише "Jagged Little Pill".

"Чувстваш се сякаш се завръщаш на място от миналото ти, където не си предполагал, че ще се завърнеш някога, само за да откриеш колко забавно и безопаснно е това място.", разказва изпълнителката и продължава с отровения за себ си.
   
"Развих се в различни посоки, вече имам по-добро усещане за границите, по-добри комуникативни възможности, чувствам се много по-удобно в собствената си кожа. Определено в мен има развитие, в сравнение с преди десет години. Не бях работила с Глен от 1998г., но да запиша този албум без него, за мен щеше да бъде голямо изпитание."
   
Използвайки какви ли не акустични инструменти, включително перапалошка и маракаси, преработвайки много от песните - хармонично и мелодично, Аланис и Белард създават "Jagged Little Pill Acoustic" като едно завладяващо и зряло хармонично цяло. Звукът е елегантен и модерен, но толкова страстен и мощен, колкото винаги е бил.
   
"Песните от "Jagged Little Pill"  са композирани и записани в един странен  екстаз и възможността да презапишем тези песни, десетилетие по-късно, е не само преговор, но и преоткриване" - споделя Балард. "Беше забавно да удостоим тези пени с нов аранжимент и нова акустична версия и да преоткрием поразителната сила на това, което сме съхранили през времето и пространството."
   
Оригиналният "Jagged Little Pill" бе истински феномен. С глобалните си хитове "You Oughta Know", "Ironic", "Hand In My Pocket", "Head Over Feet",  той бе обявен за "Най-продавания дебютен албум на соло изпълнителка", с продажби над 30 милиона копия по целия свят, включително 14 милиона в САЩ. Billboard му  присъди приза "Албум на десетилетието", а Grammy наградите Албум на годината, Най-добра рок изпълнителка, Най-добра рок песен и Най-добър рок албум. Тогава на 21 години, Аланис стана най-младата изпълнителка , спечелила награда в категорията Албум на годината.
    
Когато Аланис и Балард завършват "Jagged Little Pill" през 1995г. тя казва "Нямах никакви очаквания. Спомням си, че наистина харесвах записите и чуствах удоволетворение от това, че всичко е приключило". 

Първият сингъл от албума "You Oughta Know"  пожънва космически успех, албумът също. Avril Lavigne нарича "Jagged Little Pill" "любимия си албум", а Лиза Мари Пресли отбелязва: "Jagged Little Pill" отприщи язовира и  отвори шлюзовете за всички жени в рока."

Траклист:

01. All I Really Want     
02. You Oughta Know     
03. Perfect     
04. Hand in My Pocket     
05. Right Through You     
06. Forgiven     
07. You Lean     
08. Head Over Feet     
09. Mary Jane     
10. Ironic     
11. Not the Doctor     
12. Wake Up

"Jagged Little Pill Acoustic" се разпоространява от Орфей Мюзик - изключителният лицензиант на Warner Music за България.

Сподели.