"Chevrolet" ще губи пари от новия Corvette

Pinterest LinkedIn +

"Chevrolet" привлече много внимание с новото поколение на популярния спортен модел Corvette. Новият C8 е първата версия на модела с двигател със средно разположение зад шофьора. Той впечатли и с ниската стартова цена от $60 000, която обаче ще носи загуби на компанията, съобщава "MotorTrend".

Според източник от "General Motors" всеки С8, който е продаден за по-малко от $80 000, реално ще носи загуби на компанията. GM вече обяви, че ниската стартова цена е само за първата година, като след това ще започне да се покачва. Компанията обаче не е давала подробности и е малко вероятно цената да поскъпне с 20 000 долара.

Още от самото начало на разработката С8 е бил предвиден да струва поне $80 000. Тъй като това е голям скок на цената спрямо предишния модел, GM е решила да не разочарова феновете на модела и първоначално го предлага на значително по-ниска цена. Компанията се надява, че ще компенсира разликата с голям брой допълнителни екстри, които да мотивират купувачите да поръчат по-скъпи модели.
Сподели.