Chevrolet представи най-мощния и технически развит Corvette досега

Pinterest LinkedIn +

Новото четвърто поколение на модела Corvette ZR1 идва със сериозни амбиции да конкурира най-големите имена в бранша.

Chevrolet представи най-мощния и технически развит Corvette досега, съобщава "RoadShow". Новото четвърто поколение на модела Corvette ZR1 идва със сериозни амбиции да конкурира най-големите имена в бранша с много по-голяма увереност.

Новият ZR1 има впечатляващи характеристики. Двигателят е 6.2-литров V8, същият като на Z06, но със 755 конски сили и над 960 Nm въртящ момент. Теглото на колата е 1655 кг.

Chevrolet все още не разкрива всички възможности на колата. Компанията все пак казва, че максималната скорост ще е над 338 км/ч, а пробегът от 0 км/ч до 100 км/ч ще става за по-малко от 2,95 секунди. Мощността ще се предава до колелата чрез 7-степенна механична предавателна кутия с пера зад волана. Като опция се предлага и 8-степенен автоматик.

Подобренията са постигнати чрез промени като по-добро охлаждане, по-мощен механичен компресор (и по-голям с 52% спрямо Z06), обновен инжекцион и др. Всичко това прави новия ZR1 много по-агресивен. Толкова агресивен, че дори от ауспуха му ще излизат пламъци. Освен това трябва да бъде и по-здрав и надежден, за да поправи някои от проблемите на Z06 с прегряването. За целта има и още 4 допълнителни радиатора, като така общият им брой става цели 13.

ZR1 идва и с обновен аеродинамичен пакет. Той ще има две версии, като едната ще е с голям спойлер отзад. Тази версия ще осигурява 60% повече сцепление спрямо Z06. В пакета са включени още сплитер опред, промени в настройките на шасито, гуми Michelin Pilot Sport Cup 2. Интериорът няма кой знае какви промени, но ще предлага спортни седалки, аудио от Bose и др.

Продажбите на колата ще започнат през пролетта на 2018 г. Въпреки това моделът ще се води за 2019 г. Цената все още не е обявена.

Сподели.