Автосалон София ще покаже автомобили за над 12 млн. лева

Pinterest LinkedIn +

Тазгодишното издание на автосалона е най-голямото в неговата 26-годишна история.

Днес е официалното откриване на Международния автомобилен салон София 2017 в "Интер експо център". Над 250 експоната ще напълнят всички площи на изложбения център, което превръща тазгодишния софийски автосалон в най-големия в 26-годишната му история.

Тази година ще има и 28 автомобила с алтернативно задвижване, което отразява актуалната тенденция на пазара. Общо на салона ще има премиери на 41 нови модела.

Общата стойност на експонатите е 12 млн. лева, а всички те имат общо над 40 000 конски сили. Те ще изпълнят няколко зали с обща площ над 14 000 кв.м. На автосалона тази година участват 36 автомобилни производителя и за пръв път – 8 марки мотоциклети.

Големият автосалон е още една индикация за бързия ръст на пазара на нови автомобили в България, коментират от Асоциацията на автомобилните производители у нас. През първите 8 месеца на тази година ръстът на продажбите на нови коли е близо 18%.

Освен това посетителите на автосалона ще могат да покарат пробно над 80 различни автомобила. По този показател единствено автосалонът в Болоня предлага повече коли.

За пръв път в изложението ще участва и Българската федерация по автомобилен спорт. Всеки от дните на салона ще включва различни демонстрации на автомобилни спортове и популярни пилоти, които ще дават автографи, а за феновете ще има и два тренажора за виртуални състезания.

Тази година за пръв път билети за автосалона се продават и онлайн. Те са на цена 8 лв., а на касата на изложбения център входът струва 10 лв. Освен това онлайн билетите предоставят 2 часа безплатно паркиране в буферния паркинг на метростанцията. Деца под 12 г. влизат безплатно, а за деца до 16 г. билетът е 5 лв. на каса и 4 лв. онлайн. Има и семеен билет за двама възрастни и две деца до 16 г., който е 16 лв. онлайн и 20 лв. на каса. Автосалонът работи от 14-ти до 22-ри октомври от 10 ч. до 20 ч., като след 17 ч. билетът струва 6 лв. и може да бъде купен само на каса.

През следващите дни Avtora.com ще ви представи най-интересните премиери от автосалона.

Сподели.