Впечатляващите мотори на Автосалон София 2017

Pinterest LinkedIn +

За пръв път в историята на софийския автосалон тази година има и подобаващо присъствие на мотори.

Международното автомобилно изложение София 2017 не е резервирано само за четириколесни превозни средства. Тази година за пръв път има и по-активно присъствие на мотори, като някои от тях са наистина доста интересни.

Такъв например е BMW HP4 Race. Това е мощен състезателен мотор за обикновени пътища. Рамата му е от карбон, като е по-бърз, лек и значително по-скъп от останалите мотори на BMW. HP4 Race има 215 к.с. и тежи само 171 кг. Въртящият момент е 120Nm. Моторът е наистина специален и затова струва около 87 000 долара, а от него ще бъдат произведени само 750 броя.

BMW HP4 Race

Обратно в реалността, интересни мотори има и от Harley-Davidson и Triumph. Те делят голям общ щанд с доста богата гама от мотори. Harley-Davidson представи новите си модели Fat Boy и Fat Bob 114. Те запазват духа на своите предшественици, включително и по отношение на дизайна, но се възползват от по-новите технологии и двигатели.

Triumph

Triumph присъства с няколко мотора и две премиери − Bonneville Bobber и Street Triple RS. На щанда са и популярни модели на британската марка като Street Twin, Tiger 800XCX и др.

Kymco дебютира на изложението със скутера AK 550 и с още два свои модела. Новият скутер впечатлява с дизайн и 55 к.с. за бързо придвижване из града.

Kimco

Suzuki също показа няколко мотора. Сред тях са новите модели на V-STORM DL650XT. GSX-S1000 и SV650.

Suzuki

Peugeot заложи на няколко скутера. Моделите не са премиерни, но са достатъчно актуални. Сред тях са Motropolis, Kisbee и Django Allure.

Peugeot

Honda също има богата история при моторите. Това личи и на щанда на компанията на автосалона, където редом до новите коли има и доста представители на гамата мотори. Сред тях са CMX 500A Rebel, NHB89, CB 1100NA и VFR 1200X.

Honda

На автосалона тази година имаше близо 40 мотора и скутера общо.

Сподели.