Четвърт милиард играят Angry Birds, Roviо разработват spin-off

Pinterest LinkedIn +

Смартфон феноменът Angry Birds, който стана една от най-купуваните iOS игри на 2010 г. и оглави седмичния чарт на PSN непосредствено след рилийза си, генерира над 250 млн. даунлоуда, информират създателите на животинския екшън - шведското студио Rovio.

Цифрата включва количествата изкупени копия от всички версии на играта, а именно iOS, Android, PC, Mac, PSP и PlayStation 3. Освен нея, Rovio разкриха заглавието на следващия си проект - Wine and Dine – първата им игра след рилийза на Angry Birds.

На този етап студиото е лаконично по отношение на геймплея и механиката й, но вече се знае, че главни действащи лица в нея ще са онеправданите прасета от Angry Birds, чийто геноцид е основната цел на играчите и управляваните от тях разгневени пилета.

Студиото работи и по нова услуга, касаеща потребителите на Angry Birds - Angry Birds Magic представлява дигитална платформа за разпространение на допълнително съдържание за играта, което ще се различава за групите потребители според това къде я играят. 

Сподели.