Инди хитът Limbo излиза за PC и PS3

Pinterest LinkedIn +

Издаденият през юли 2010 г. ексклузивно в Xbox Live Arcade двуизмерен черно-бял платформен пъзел Limbo, отличен за най-добра игра на годината от Independent Games Festival, най-добър саунд от IndieCade, Най-добра инди игра от Spike Video Game Awards, Изключително визуално изкуство от Game Developers Choice Awards и Адвенчър на годината от Academy of Interactive Arts & Sciences, ще излезе за PC и PlayStation 3 до края на юли, обявиха създателите на играта - датското студио Playdead.

Заглавието, обявено от Microsoft за третата най-продавана игра в Xbox Live Arcade за 2010 г. с приходи от $7.5 млн., ще може да бъде закупено от Steam и PlayStation Network срещу $15, ако цената на Xbox 360 версията бъде запазена.

Персонажът, чийто контрол ще поемат играчите, потапяйки се в мрачната атмосфера на Limbo, създадена с изразните средства на film noir и немския импресионизъм, е на безименно момче, което се събужда насред висока гора "на ръба на ада" (заглавието на играта идва от латинската дума limbus, която означава ръб, граница).

Момчето тръгва да търси сестра си, която е изчезнала, натъквайки се спорадично на враждебно настроени индивиди, които първо го атакуват, преди да изчезнат безследно. Финалът на Limbo идва след 3 до 6 часа игра с намирането на малко момиче, което се сепва от появата на главния герой.

Сподели.