Четирима братя (Four Brothers)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2005, 109'
Режисьор: Джон Сингълтън
Сценарий: Дейвид Елиът, Пол Ловит
Участват: Марк Уолбърг, Тайръс Гибсън, Гарет Хедлунд, Джош Чарлс, Андре Бенджамин и други
Екшън, драма, трилър, със субтитри, английски

Джак Мърсър няма да се спре пред нищо, за да търси справедливост. Енджъл Мърсър иска да разбере кой е убил майка му. Джеремая Мърсър смята, че той е закона. Боби Мърсър не е човек, който пита два пъти. Те са четирима братя, който дойдоха да погребат майка си... и нейния убиец.

Това е основната линия във филма на Джон Сингълтън (“Шафт”, “Бързи и яростни 2”) – “Четирима братя”. Марк Уолбърг (“Планетата на маймуните”, “Буги нощи”), Андре Бенджамин (“Холивудски ченгета”, “Игра по ноти”), известен и като Андре 3000 от хип-хоп групата “Outcast”, Тайръс Гибсън (“Полетът на феникса”,  “Бързи и яростни 2”) и Гарет Хедлунд (“Троя”, “Светлините на стадиона”) са имената, които изнасят тежестта на цялата продукция.

След като осиновителката на четири деца, вече пораснали мъже, е убита, те се събират отново заедно от различни краища на Америка, за да търсят справедливост. Тяхната майка Евелин (Фионола Фланъган –“Другите”, “Благословен”) става жертва на грабеж в магазина, в които работи. Всеки от братята я обича искрено независимо, че тя е бяла, а двама от тях са чернокожи. Те няма да се спрат пред нищо, за да разберат истината и да намерят убиеца.

Боби (Марк Уолбърг) е най-възрастният и най-улегнал, Джеремая (Анре Бенджамин) има легален бизнес и е женен с деца. Ейнджъл (Тайръс Гибсън) е женкар и далавераджия, а най-малкият, Джак (Гарет Хедлунд), е бил проблемното дете с желание да стане рокер. Отмъщението е техният единствен мотив, който ги събира отново заедно. Нещата, които се разбират в последствие обаче, се оказват объркващи и за самите тях.

Единият от братята, Джеремая, се е забъркал с един от местните гангстери – Виктор (Чиуитал Еджиъфор – “Наистина любов”, “Амистад”) и вече не е този, когото са познавали преди. Освен това полицията, в лицето на лейтенант Грийн (Терънс Хауърд – “Войната на Харт”, “Рей”) и детектив Фоуър (Джош Чарлс – “Специален отряд”) показва, че не е особено заитересована от случая и няма да им помага в разследването.

Играта се оказва много сериозна, защото в случая е замесен и градския съветник Дъглас (Бари Хинли - “Терминалът”, “Час пик”). Братята, освен че имат проблеми помежду си, са изправени и пред много сериозни противници. Изходът е само един – лична война в сърцето на вражеския Детройт.

Официален сайт: http://www.fourbrothersmovie.com

Сподели.