Четири неща от гардероба, които влияят отрицателно на здравето ни

Pinterest LinkedIn +

Често пъти суетата ни е личен проблем. Но само такъв ли? Ето някои неща от тоалета ни, които трябва да избягваме, за да не си навлечем здравословни проблеми.

1. Вратовръзката. Твърде плътно вързаните вратовръзки могат да доведат до глаукома. Този на пръв поглед безобиден аксесоар може сериозно да навреди на вашето здраве. Вратовръзки и ризи, които са тесни на гърлото, могат да доведат до влошаване на мозъчната циркулация, увеличаване на вътреочното налягане и увеличаване риска от развитие на глаукома. Те могат да бъдат причина за чести главоболия и шум в ушите. Тясно вързаната вратовръзка може също така да доведе до напрежение в мускулите на раменете.

 

2. Високите токчета и ниските обувки. Високите токчета могат да доведат до деформация на ставите и пръстите на краката. Ако твърде дълго се носят обувки с токчета, това води до деформация на ставите на пръстите и разширени вени. Също така ако носите такива обувки, гръбначния ви стълб е под огромен натиск. Напълно равните обувки също не са за предпочитане, тъй като те напрягат петите и коленете, което допринася за развитието на плоско стъпало.

 

3. Некачествените аксесоари. Евтините аксесоари могат да доведат до възпаления. Аксесоарите могат да причинят големи проблеми. Например, не можете да носите ланци или тежки колиета през цялото време, защото това пречи на нормалната циркулация на кръвта. Не носете също така обеци от евтин метал, защото те могат да провокират появата на инфекции и възпаления на ушите. Между другото, не се препоръчва да се носят и твърде тежките обеци за дълги периоди, тъй като заради теглото си те могат да разтегнат меката част на ухото или дори да я разкъсат. 

 

4. Мини полите. Когато дрехите ви са твърде тесни около корема, това може да доведе до безплодие. Между другото, носенето на мини поли през студения сезон благоприятства появата на целулит поради хипотермия на тялото – така то бързо натрупва мазнини в областите, които се нуждаят от топлина.

Източник: Магазин за обувки - mes.bg

Сподели.