Chemical Brothers “натискат копчето” през януари

Pinterest LinkedIn +

Ветераните на електронната сцена Chemical Brothers, анонсираха излизането на своя нов албум, съобщава Rollingstone.com. Дискът “Push the Button”, пета студийна работа на дуета, ще излезе на 25 януари, следващата година.Седмица преди това, на 17 януари (18, в Щатите), ще бъде издаден първият сингъл “Galvanize’, записан с рапъра Q-Tip, който участва в последния албум на R.E.M.

През 1995 г, Ed Simon и Tom Rowlands бяха считани за пионери на “електронното движение”. Тяхната дебютна работа “Exit Planet Dust”, постигна небивал успех. Тя беше последвана от хитовете “Setting Sun” и “Block Rockin' Beats” - синтез между денс, рок, техно и хип-хоп, които утвърдиха групата и извън Великобритания.

Chemical Brothers са работили с имена като Beth Orton, Noel Gallagher от Oasis, екс-вокалиста на Verve, Richard Ashcroft и фронтменa на Flaming Lips, Wayne Coyne. Последните неща, които са издавали засега са CD-то “The Singles: 1993-03” и DVD-то “The Videos 1993-03”, от миналата есен, а последният им сингъл е “The Golden Path”, с Wayne Coyne от Flaming Lips.

В момента, Chemical Brothers завършват южноамериканското си турне. Те ще свирят на Нова година в Лондон, преди да се отправят на турне в Австралия.

Официален сайт на Chemical Brothers:
www.thechemicalbrothers.com

Сподели.