"Чарли и шоколадовата фабрика" – на върха на класациите

Pinterest LinkedIn +

Поредният съвместен филм на режисьора Тим Бъртън (Tim Burton) и актьора Джони Деп (Johnny Depp) – "Чарли и шоколадовата фабрика" – дебютира на #1 в боксофис класациите в Щатите, съобщава AP.

Филмът подслади уикенда както на зрителите, така и на филмовите студиа, като събра $55,4 милиона и избута от първата позиция предишния #1 – "Фантастичната четворка". На второ място е "Wedding Crashers" с Оуен Уилсън (Owen Wilson) и Винс Вон (Vince Vaughn), който донесе $32,2 милиона.

Изпадналият на трето място "Фантастичната четворка" тази седмица събра само $22,7 милиона, закръглайки приходите си до момента на $100,1 милиона. "Чарли и шоколадовата фабрика" на Тим Бъртън е втората адаптация, направена по едноименната книга на Роалд Дал, станала любима на хиляди деца.

Първата е "Уили Уонка и шоколадовата фабрика" от 1971 г., с участието на Джийн Уайлдър (Gene Wilder). За Деп, който е снимал с Бъртън филми като "Едуард ножицата" и "Слийпи Холоу", това е първият филм, който събира такива приходи още с появяването си по екраните. Дори предишният му блокбъстър – "Карибски пирати", от 2003 г., тогава събра "само" $46,6 милиона.

Както Avtora.com вече писа, от тандема Деп-Бъртън съвсем скоро се очаква още един филм, този път анимиран – "The Corpse Bride". Творбата е напълно в стила на мрачния хумор на Бъртън и проследява перипетиите на един млад, неопитен и несклонен към женитба жених, прекрачил невидимата граница между света на живите и отвъдното.
Сподели.