Чарли и шоколадовата фабрика (Charlie And The Chocolate Factory)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Великобритания, 2005, 115'
Режисьор: Тим Бъртън
Сценарий: Джон Оугъст (по романа на Роалд Дал)
Участват: Джони Деп, Фреди Хаймор, Хелена Бонъм Картър, Дейвид Кели и други
Приключенска приказка, Комедия, със субтитри, английски

Eдна от хубавите новини тази година е, че най-добрият съвремен разказвач на приказки за възрастни Тим Бъртън (“Слийпи Холоу”, “Едуард ножиците”) ще ни зарадва с цели два свои нови филма. Първият е “Чарли и шоколадовата фабрика”, а в самия край на годината ще можем да видим и анимацията “Булка-труп”, с гласовете на Джони Деп и Хелена Бонъм Картър.

Любимите актьори на Бъртън - Джони Деп (“Карибски пирати”, “Дрога”) и Хелена Бонъм Картър (“Планетата на маймуните”, “Боен клуб”) са главните действащи лица и в последната хитова продукция на гениалния режисьор – “Чарли и шоколадовата фабрика”.

Историята започва, когато Уили Уонка (Джони Деп), собственик на империята за шоколад “Уонка”, обявява състезание, целта на което е да бъдат открити пет “златни билета”, скрити в шоколадите на фирмата. Наградата е петимата печеливши да направят разходка с много изненади във вълшебната фабрика за шоколад на Уонка.  Малкият Чарли Бъкет (Фреди Хаймор – “Двама братя”) живее бедно с майка си (Хелена Бонъм Картър) и баща си (Ноа Тейлър – “Ванила скай”, “Томб Райдър”) и когато изненадващо печели жадувания билет, животът му се променя. На пътешествието с него тръгва и неговият дядо Джо (Дейвид Кели –“Агент Коби Бенкс 2”, “Гаднярът”).

Освен тях има и още четири деца, които обаче възприемат наградата по друг начин. Някои са разглезени, други само се тъпчат с лакомства, а останалите ги мързи и само гледат телевизия. Уили Уонка, заедно със своя другар Омпа-Уомпа (Дийп Рой –“Планетата на маймуните”), осигуряват на децата невиждани за тях приключения, като дори ги карат да плават в шоколадова река. Изненадата, планирана от Уонка от самото начало на състезанието, е едно от децата да спечели правото да остане да живее в този вълшебен свят с цялото си семейство. Чудесата за всяко едно от децата тепърва предстоят...

Официален сайт:
http://chocolatefactorymovie.warnerbros.com

Сподели.