CES 2013: Lenovo K900 – Intel Inside смартфон

Pinterest LinkedIn +

Макар че на практика се продава в Китай вече от около три месеца, K900 определено заслужава внимание, тъй като за момента е единственият смартфон, показан на Експото, използващ чип на Intel.

Освен, че е базиран на най-бързата (поне засега) версия на мобилната Atom платформа Z2580 с две микропроцесорни ядра, K900 предлага и редица други впечатляващи характеристики.

Така например той може да се похвали с 5.5-инчов супер ярък IPS дисплей, предлагащ ултраширок зрителен ъгъл от 88 градуса и Full HD резолюция (1080p или пикселна плътност от 440 ppi).

Вградената камера, която използва К900, също е доста респектираща – 13 МР резолюция и страхотна светлосила – f/1.8, което означава безпроблемно снимане дори при условия с ниска осветеност без използване на светкавица.

Качеството на изработка също е впечатляващо високо: корпус от неръждаема стомана, поликарбонатни сплави и Gorilla Glass 2 защита за дисплея.

Интересното е, че операционната система на модела е Android, а не Windows Phone да речем – явно дори в този сегмент дългогодишната хегемония на Wintel остава в миналото.


Сподели.