CES 2011: таблети и смартфони

Pinterest LinkedIn +

На 6 януари в Лас Вегас стартира най-голямото технологично изложение в света - CES 2011, което ще продължи до 9 януари, ще бъде с участието на 2500 фирми производители и се очаква да привлече близо 12 хиляди души.

Основен акцент на CES 2011 ще бъде таблетът, представен с десетки модели на различни компании, които ще покажат своята версия на предизвикалия огромен интерес iPad на Appple.

Повечето от таблетите, които предстои да дебютират, са с операционната система на Google – Android, а доста от новите модели ще ползват и дългоочакваната платформа на Nvidia Tegra 2. С много голям интерес се очаква и премиерата на първия Blackberry таблет, за който се говори вече половин година.

4G също ще бъде сред основните топ теми на изложението, като основните производители ще представят поне по един LTE съвместим телефон. Мобилните апарати с двуядрени процесори също ще направят своята премиера в рамките на CES 2011.

Според анализаторите обаче, не всичко ще бъде разкрито по време на CES 2011, като повечето компании за мобилни телефони -HP, RIM, Sony Ericsson, Microsoft и Nokia - изчакват до Mobile World Congress - най-голямото изложение за мобилни телефони в света, за да покажат своите нови предложения.

Сподели.