Цензурираха епизод на "Ничия земя"

Pinterest LinkedIn +

"Две в едно" беше озаглавен епизодът на телевизионното предаване "Ничия земя", който трябваше да се излъчи тази вечер. Въпреки че беше анонсиран през седмицата, вместо него "Нова телевизия" пусна стар епизод, посветен на "Мистериозното светилище Скрибина".

"След дъното има само дъно. Изразявам подкрепата си за моите приятели, конкуренти и врагове от Телеман и Ничия земя, чийто замислен и рекламиран брой на предаването беше свалено днес. Наложи се да повтарят стар брой.

Кажете на кое място искате да сме в класацията за свобода на словото и дайте да копаем още дъно", избухна журналистът Мартин Карбовски минути след скандалното цензуриране на предаването.

А ето какво ни обещаха авторите на предаването, но не успяхме да видим:

"Тази събота, 24 март, в "Ничия земя" Даниела Тренчева ни запознава със Стамена или Станко. Това е една и съща личност, побира се в една и съща кожа и твърди, че се чувства еднакво добре. Станко и Стамена, които са един и същи човек по документи, имат и още общи черти, слабости и претенции – и Стамена, и Станко се влюбват в мъже, говорят за себе си в мъжки род, обичат вино. Стамена пее и... "разваля мъже", а Станко учи педагогика. Между пеенето, клубовете, сайтовете и отстояването на принципите на двете личности едновременно се ражда педагогът на деца. Дали обаче в класната стая ще влиза учител или учителка – това е друг въпрос, на който със сигурност ще получим отговор...

... Показваме ви Стамена като щрих от картината на съвремието, в което начините за себеизразяване и себеопределяне са в свободата да избираш съзнателно докъде можеш да стигнеш, но без да навредиш. Скандалните очаквания за продуциране срещу любов и любов срещу пари в днешни дни не са чак пък толкова скандални. Не защото за тях вече се говори по телевизията, а защото телевизията отразява действителността. И в този ред на мисли дали е по-добре в клас да влезе Станко или Стамена, ще определят децата – същите тези деца, които след време ще могат да решават, а сега са горещи почитатели на Стамена и нейните чалга изпълнения".
Сподели.