Celebrate Hendrix 70: Live At Woodstock в кина Арена само на 2 декември

Pinterest LinkedIn +

По случай 70-годишнината от рождението на Jimi Hendrix, която ще бъде отбелязана на 27 ноември 2012 г., избрани кина по цял свят ще излъчат историческия концерт на легендарния музикант от 18 август 1969 на Woodstock.

Българските феновете също ще имат шанса да видят лентата само на 2 декември в кината Арена в София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Плевен, с медийната подкрепа на Avtora.com. Прожекциите са с начален час 19:30.

Това специално кино издание, създадено с покровителството на Experience Hendrix, L.L.C., съдържа дигитално възстановени кадри, миксирани от легендарния инженер Eddie Kramer в 5.1 surround sound, събрани от отличения с Оскар режисьор Michael Wadleigh и неговият екип от опитни оператори.

По време на въпросната августовска сутрин преди повече от 43 години Джими показва своята нова банда и зашеметява публиката с изключителните си импровизации на емблематични песни като Voodoo Child (Slight Return), Fire, Purple Haze and Foxy Lady, както и с култовата си интерпретация на Star Spangled Banner.

Пътят му до легендарния фестивал в Woodstock е показан с неизлъчвани досега кадри и интервюта с членовете на неговата банда - Billy Cox и Mitch Mitchell, инженерът Eddie Kramer и промоутърът на фестивала Michael Lang.

Носителят на Грами за режисура Bob Smeaton [Beatles Anthology, Band Of Gypsys, Festival Express] е уловил трудностите по организацията на прочутия фестивал и уговарянето на Jimi Hendrix за основен изпълнител. Всичко това е оформено като малко документално допълнение към изпълненията на гениалния китарист. 

Траклист на Celebrate Hendrix 70: Live At Woodstock:

Message To Love
Spanish Castle Magic
Red House
Lover Man
Foxey Lady
Jam Back At The House
Izabella
Fire
Voodoo Child (Slight Return)
Star Spangled Banner
Purple Haze
Woodstock Improvisation
Villanova Junction
Hey JoeCelebrate Hendrix 70: Live At Woodstock в кина Арена

Сподели.