Cate Blanchett, Richard Gere и Christian Bale в ролята на Bob Dylan

Pinterest LinkedIn +

Носителката на Oscar Кейт Бланшет (Cate Blanchett), превъплътила се великолепно в образите на личности като Кралица Елизабет и Кетрин Хепбърн, ще влезе в ролята на легендарния музикант Боб Дилан (Bob Dylan).

37-годишната австралийка е една от седмината актьори, избрани да изобразят Дилан в различни периоди от кариерата му в биографичната лента "I'm Not There", която вероятно ще излезе на голям екран идната година.
 
Бланшет ще се превъплъти в специфичен аспект от натурата на Дилан, въплътен от герой, на име Джуди - певица и автор на песни, съобщава Killer Films - компанията, продуцираща филма.
 
Основният претендент за Oscar 2006 Хийт Леджър (Heath Ledger) и неговата приятелка и партньор от "Планината Бройкбек" Мишел Уилямс (Michelle Williams), също ще участват в "I'm Not There", както и Джулиан Муур (Julianne Moore), Крисчън Бейл (Christian Bale) и Ричард Гиър (Richard Gere) - последните двама също в ролята на Дилан.
 
Режисьор на филма ще е Тод Хайнс (Todd Haynes), из под чиято "четка" излязоха  "Far from Heaven" и посветения на рок иконата Дейвис Бауи (David Bowie) "Velvet Goldmine" (1998). Като неделима част от сценария на филма той ще избере над 10 песни на Дилан, които обаче вероятно ще са в чужди интерпретации, като например на The White Stripes и Ейми Май (Aimee Mann).
Сподели.