Bob Sinclar - Western dream

Pinterest LinkedIn +

Новият, четвърти поред албум на Боб Синклер Western Dream вече е факт. Заради пилотния сингъл от него "Love Generation" с вокалите на Гари Пайн от реге легендите “Уейлърс” проектът беше един от най-очакваните.

Завладяващият рефрен дори попадна в селекцията с официални песни на Световното първенство по футбол 2006.

Само през първите 10 дни след излизането му повече от 120 000 души по целия свят си купиха оригиналния CD-сингъл на "Love Generation". Много зареждащ ритмичен денс-поп – това е стилът и на "Western Dream", което се потвърждава и от втория сингъл "World, Hold On!"

Само до преди няколко години, когато станеше въпрос за Меката на танцувалната музика се сещахме за Ню Йорк, Лондон, Чикаго и т. н. Но Париж? Трудно. Разбира се, имаше го френското диско с начало през 70-те – евродиското на Cerrone, Жак Морали, създателят на Village People, както и Франсоа Кеворкян, парижанинът-нюйоркчанин.

През късните 90-те обаче това започна да се променя с вълната от свежи клубни парчета, които експлодираха от Града на светлините. Този нов звук, вдъхновен и свободно пресъздаващ части от соул музиката и диското, както и ранният хаус от Ню Йорк и Чикаго, съвсем скоро направи Париж новата столица на денс музиката. А младите градски диджеи и продуценти – тотални клубни звезди.

Първо дойдоха Dimitri From Paris и Daft Punk. А през 1998 г. смазващият хит “Gym Tonic” откри нови, неподозирани светове. С кич вокалите, семплирани от касетка с упражнения на Джейн Фонда и взаимствани от Боб Синклер, незнайна фигура го нарече “шпионин, крадец на бижута, Ривиера плейбой, висококласен жиголо, модел на слънчеви цайси и пр.”

Освен огромното объркване, което настъпи заради този мистериозен мъж, се оказа, че Боб Синклер е просто приета самоличност, зад която стои Крис Лефриен, взел името и характера на образа си от стар френски шпионски филм.

А Лефриен не е точно дебютант на сцената, напротив. Всъщност той винаги е бил в авангарда на френския денс във всичките му разновидности още от самото начало на 90-те. От ейсид джаз до хип хоп и диско хаус, марката Боб Синклер бързо се превърна в световен хит. Негов е мега хитът "Kiss My Eyes" от преди 3 лета!

И с четвъртия си албум "Western Dream" Крис ‘Боб Синклер’ Лефриен достига върховете на денса, като едновременно остава верен на клубния звук и разширява границите на тази музикална вселена. Наскоро той продуцира и втория албум на Саломе Де Байа, както и втория проект на боса-нова дуото Tom & Joy.

Траклист:

Love Generation 
Tennessee 
Everybody Movin' 
World, Hold On 
Miss Me 
For You 
Sing My Song 
In The Name Of Love 
Amora, Amor 
Shining From Heaven 
Give A Lil' Love
Love Generation (Ron Carroll Remix)

Албумът на Боб Синклер Western Dream e на пазара от Magic Records/Вирджиния Рекърдс с медийната подкрепа на радио и телевизия Сити

Сподели.