Cate Blanchett и Adrien Brody в ролята на Bob Dylan

Pinterest LinkedIn +

Доста нетрадиционен филм за легендарния Боб Дилан (Bob Dylan) готви холивудският режисьор Тод Хейнс (Todd Haynes). Според плановете му, той ще се състои от седем части, във всяка от които в ролята на знаменития бард ще се снима различен актьор.

Интересното е, че четирима от тях са жени. Досега Хейнс е потвърдил участието на Кейт Бланшет (Cate Blanchett), Джулиан Мур (Julianne Moore) и Шарлот Генсбур (Charlotte Gainsbourg). Той ще приключи кастинга, когато намери за ролята на Дилан тъмнокожа актриса, "за да отрази присъщия на вътрешния му свят мрак".

В главната роля на биографичната лента, която ще се казва "I'm Not There" ще се снимат още Ейдриън Броуди (Adrien Brody), Колин Фарел (Colin Farrell) и Ричард Гиър (Richard Gere). Снимките започват през есента, а финанси се очаква да бъдат намерени на филмовия фестивал в Кан.

Хейнс е първият режисьор, получил разрешение за снимки от самия музикант. Тази есен по американските телевизии ще бъде показан посветен на Дилан двусериен документален филм, режисиран от самия Мартин Скорсезе.
Сподели.