Carrie Underwood с три кънтри награди

Pinterest LinkedIn +

Младата певица Кари Ъндърууд (Carrie Underwood) беше удостоена с три награди по време на церемонията на Академията за кънтри музика, състояла се на 15 май в Лас Вегас.

Победителката от четвъртия сезона на музикалното риалити шоу "American Idol" спечели призовете в три от най-престижните категории - Най-добра изпълнителка, Най-добър албум ("Some Hearts") и Най-добро видео ("Before He Cheats"). "Това е невероятно, толкова съм щастлива", коментира Ъндърууд, "Страхотна нощ. Чувствам се благословена".

Кени Чесни (Kenny Chesney) пък си тръгна с наградата Артист на годината, а за най-добър дует беше определен Brooks & Dunn, които печелят награда за дуо за 14 път. Като най-добра песен на годината беше наградено парчето "Give It Away" на Джордж Стрейт (George Strait), което спечели и приза за сингъл на годината.

Най-добрият певец на годината стана Брад Пейсли (Brad Paisley), който успя да се пребори с имена като Чесни, Тоби Кийт (Toby Keith) и Кейт Ърбън (Keith Urban). Нашумелите Rascal Flatts успяха да спечелят само награда за най-добра група, въпреки че бяха номинирани в общо 6 категории.

Списък с всички победители от 42-та церемония по награждаването на Академията за кънтри музика може да видите тук!
Сподели.