Captain America: The Winter Soldier - стратегията на Marvel продължава да работи безотказно

Pinterest LinkedIn +

На много хора вече започва да им писва от Marvel и техните супергерои, но, както се казва, ако всички са доволни, значи не правиш нещо както трябва.

Captain America: The Winter Soldier идва като продължение на The Avengers (Отмъстителите) и проследява дните на Стив Роджърс в съвременния свят.

Дори феновете на Marvel няма как да не признаят, че първият филм за Капитан Америка - The First Avenger (Първият отмъстител) - беше нужно, но сравнително скучно представяне на героя.

С The Winter Soldier студиото определено се представя по-добре от дебюта през 2011 г. по всички параграфи - история, актьорска игра, ефекти и цялостно обвързване на продукцията с останалите филми от вселената на Marvel. 

Много преди блокбъстърът да удари киносалоните, създателите му го определиха като политически трилър, а не като филм за супергерои. Сега, след като гледахме филма, знаем какво са имали предвид.

Най-новата рожба на Marvel и режисьорите Джо и Антъни Русо задълбава в отношенията между S.H.I.E.L.D., политиката и мястото на хора като Роджърс, Тони Старк и Брус Банър между тях. 

В главната роля отново е Крис Еванс, който с този филм затвърди мнението на феновете, че той е Капитан Америка точно толкова, колкото Робърт Дауни-младши е Железният човек. С други думи - те са едно цяло.

Още с началната сцена в The Winter Soldier Еванс доказва, че никой не може да му се опре и е много по-опасен, отколкото си мислят някои. Да не говорим, че щитът на Капитан Америка е може би най-якото оръжие сред всички, които сме виждали досега във филмите на Marvel.

Героите на Самюел Джексън и Скарлет Йохансон се доразвиват в движение и имат доста по-голяма роля в сравнение с предишните филми, в които участват. 

Ако има персонаж, от който бихме искали да видим малко повече, то това определено е Зимният войник - Бъки Барнс. Безспорно изключителен убиец, чието поведение е аргументирано така, че всъщност да ни е грижа за него. 

Добрата новина е, че Себастиан Стан, който играе злодея, има договор с Marvel за цели девет филма. По този начин се отварят много врати за персонажа, включително и тази към обличане на костюма на самия Капитан Америка в един момент. 

The Winter Soldier размъти изключително много водите в света на Marvel и любимите ни Отмъстители ще трябва да се изправят пред изграждането на цял нов свят. Тепърва предстои да разберем какво място имат в него Guardians of the Galaxy, бившите агенти на S.H.I.E.L.D., Зимният войник, титанът Танос и близнаците Quicksilver и Scarlet Witch. 

Определено предстоят вълнуващи мигове за феновете на комиксите и Marvel за пореден път доказаха, че сложната стратегия, по която работят с всеки филм, работи безотказно.


Сподели.