Can't Be Covered - рекламна революция в Саудитска Арабия

Pinterest LinkedIn +

В кралство Саудитска Арабия беше разпространена първата в страната печатна реклама на тема насилие над жени и деца. Принтът е част от безпрецедентна за тези географски ширини кампания, подета от организацията King Khalid Charitable Foundation, чийто слоган е "Някои неща не могат да бъдат покрити - да се борим заедно с насилието над жени".

Идеята на инициативата е "да осигури законна защита от насилие на децата и жените в Саудитска Арабия, където феноменът малтретиране на жени е много по-мащабен, отколкото изглежда".

С рекламната кампания фондацията се стреми да насърчи всички жители на страната да съобщават за известните им случаи на насилие от всички райони на кралството, включително Медна, Мека и Рияд.

Инициативата е революционна за тази част на света, на фона на факти, които говорят недвусмислено за дискриминационно третиране на по-слабата част от населението.

В Саудитска Арабия например жените нямат право да шофират автомобил, а местната религиозна полиция едва наскоро вдигна забраната представителките на нежния пол да управляват велосипед и мотор.

През ноември 2012 г. стана ясно, че властите в арабската държава са следили по електронен път жени и са уведомявали съпрузите им, които са получавали sms с местонахождението им.

Сподели.