Canon PowerShot S120 – G16, но в по-компактна опаковка и на по-ниска цена

Pinterest LinkedIn +

Новият Canon PowerShot G16 е безспорно една от най-впечатляващите компактни камери с несменяем обектив на пазара в момента. Но има един малък недостатък – цената, която е по-висока от тази на DLSR от нисък клас.

За щастие Canon има алтернатива, предназначена за хората, търсещи същото безкомпромисно качество в същата компактна опаковка, но с по-ограничен бюджет – PowerShot S120.

Удивително е колко много общи черти с point and shoot флагмана G16 споделя този модел. Той използва същия 12.1 МР сензор от ново поколение със задна подсветка и е екипиран с процесор Digic 6 от най-нова генерация.

Освен това вграденият му обектив е с отлична светлосила (f/1.8) и 5х оптично увеличение, покриващ фокусен диапазон от 25 до 120 мм (приравнени към 35 мм еквивалент).

Размерите на тялото на S120 обаче са още по-скромни от тези на G16 (100 x 59 x 29 мм и тегло едва 230 грама), което го прави най-тънката камера, предлагаща обектив с подобни характеристики.

Всъщност този апарат има и допълнителни функции, които липсват в по-скъпия G16. Вграденият му 3-инчов дисплей например е със сензорна повърхност, а освен wi fi модул за безжична връзка съществува и опция за GPS тагиране, когато камерата използва заедно със съвместим смартфон.

Двете най-нови и интересни функции на G16 – за дефокус ефект и нощни снимки също присъстват в S120. Налице са и повишената скорост на серийно заснемане (9,4 кадъра в секунда без буфериране), както и 50-процентното подобрение в точността и бързината на автофокуса.

Що се отнася до компромисите спрямо G16, те са свързани най-вече и основно с липсата на някои от допълнителните контроли по тялото на апарата – например бутона за компенсация на експозицията.

По отношение на цената обаче разликата е съществена – PowerShot S120 е точно със 100 долара по-евтин от G16.

Сподели.