Camera 2 – Instagram за видеоклипове

Pinterest LinkedIn +

В Google Play вече е пълно с фото приложения от типа на Instagram и подобните му. Явно на много хора им харесва не просто да снимат с телефона си, а да проявяват въображение, разкрасявайки фотографиите си с помощта на различни креативни филтри. И трябва да признаем, че понякога резултатите от подобни експерименти са доста впечатляващи.

За този клас апликации сме писали неведнъж, но досега не е ставало дума за приложения, които могат да ви гарантират същото ниво на креативна свобода при обработка на видео, каквото и при работа със статични изображения.

Camera 2 e едно точно такова приложение, а разнообразието от артистични опции, които включва тo, е впечатляващо.

Когато стартирате апликацията, тя ще ви покаже екран, подобен на този, с който ви посрещат практически всички видеоприложения. Виждате картина от камерата в реално време, като на този етап то е нередактирано, т. е. не са приложени никакви филтри.

Опциите за избор са в дискретна лента вляво на дисплея и селекцията им става много бързо и лесно. Възможностите, които предлага Camera 2, са доста, като може би най-интересната сред тях е Old Time – колекция филтри, с чиято помощ заснетите от вас клипове могат да изглеждат като филми от 20-те, 40-те, 50-те, 60-те, 70-те или 80-те години.

Ефектите от този филтър са много сполучливи, особено зърнестият, черно-бял изглед на филм от зората на киното или много характерното VHS излъчване на 80-арският филтър.

Други интересни опции са Comic (придава анимационен изглед на клиповете ви), Art (филтри, които правят видеото да изглежда като ръчно рисувана картина с маркери, маслени или водни бои), Sci-Fi (ефект "Матрицата" и ретро глоу), Computer (ASCII текстов вид, изглед като от EGA или монохромен дисплей).

Отделно всеки филтър може да се редактира ръчно, като опциите никак не са малко – например при 80-тарският филтър могат да се подсилят или намалят типичните за VHS лентите "повреди" на записа, а при по-старите клипове от "30-те" да се променят стойностите на винетирането или специфичният "зърнест" ефект.

В общи линии Camera 2 е много забавно и лесно за използване приложение с изненадващо сериозни възможности за видеоредакция, а единственият му "недостатък" е фактът, че то не е безплатно. Цената му обаче е символична – около 5 лв.

Сподели.