Бургас отвръща на гей парада със семейно шествие

Pinterest LinkedIn +

В отговор на организирания за десети път в столицата гей парад бургазлии организират парад на традиционното семейство. Той ще се проведе в същия ден и час в морския град - 10 юни, 18 ч.

Над 300 души са заявили участие в шествието, което ще започне от площад "Тройката" и ще продължи по ул. "Александровска" до сградата на Общината.

Мъжете, жените и децата ще отправят своите позитивни послания с песни и танци по улиците на Бургас. Те ще заявят позицията си срещу узаконяването на еднополовите бракове, осиновяването на деца от гей двойки и пропагандата на хомосексуализма в училищата.

Парад на семействата

Акцент в парада ще бъдат двойки, облечени в сватбени костюми и булчински рокли. Събитието ще завърши с пускане в небето на стотици балони с надпис "В подкрепа на традиционното семейство".

Парадът не е насочен срещу хомосексуалистите, а е контрапункт на все по-агресивно налагащата се демонстрация на сексуалността, която води до твърде ранно сексуализиране на подрастващите и подкопава устоите на брака, уточняват организаторите.

Сподели.