Бунюел и Салвадор Дали срещат Макбет в Born Villain на Мерилин Менсън и Шая Лабьоф (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Резултатът от първия съвместен проект на холивудската звезда Шая Лабьоф (Shia LaBeouf) и мултиплатинения звукозаписен и визуален артист и писател Мерилин Менсън, анонсиран преди два месеца като документален филм за предстоящия осми студиен албум на Marilyn Manson, вече е налице и представлява шестминутен късометражен филм, озвучен с парче от все още неозаглавения запис – Born Villain.

По повод рилийза на произведението, което според двамата творци, а и според барабаниста на Marilyn Manson - Крис Врена, не бива да бъде считано за музикален видеоклип, а за визуализация на сценарий, написан от Менсън, на 1 септември в книжарница на Hennessey + Ingalls в Лос Анджелис ще се състои скрийнинг и интимен meet & greet, на който ще могат да присъстват не повече от 150 души с навършени 18 години. За да се сдобият с билети, те са поръчали от сайта на Hennessey + Ingalls копие от фотокнигата Born Villain, издадена в ограничен тираж, получавайки освен нея, копие от късометражния филм.

Лабьоф, който наскоро приключи снимките на криминалната драма The Wettest County in the World с участието на Том Харди и Гари Олдман, и се подготвя за тези на трилъра The Company You Keep, чийто режисьор е Робърт Редфорд, посочва Шекспир и по-конкретно неговата трагедия "Макбет", както и прочутия ням сюрреалистичен късометражен филм Un Chien Andalou на Луис Бунюел и Салвадор Дали (1929) като инспирация за сюжета и кинематографията на Born Villain, в който Менсън е по-малко обезобразен с грим, но не по-малко зловещ от обикновено, като се започне от първата сцена, в която подстригва косите на две голи жени на средна възраст, премине се през момента, в който се самозапалва, и се стигне до манипулациите, които извършва с млада жена на хирургическата маса.

"За мен, това е един много готин и различен начин да се забавлявам и творя, когато не съм ангажиран със снимките на филм", споделя 25-годишният актьор. "Радвам се на възможността да работя с музиканти, които ценя толкова високо, но с които надали бих имал шанса да колаборирам под каквато и да било друга форма. Сътрудничеството ми с Менсън е много интересно от гледна точка на това, че несъмнено имам много фенове, които не си падат по него, и обратното. Моята аудитория обаче, не е единствената, заради която си струва да полагам усилия като артист. Не всичко, което правя, е предназначено за феновете ми, и това е един от красноречивите примери. Колкото до Менсън – обичам го! Той ми е като брат в момента. Голям сладур е и е добър приятел".


Сподели.