Будистките монаси - Sakya tashi ling

Pinterest LinkedIn +

“Sakya Tashi Ling” е колекция от 13 мантри. Записан в манастира по време на 10-часово пеене без прекъсване, албумът е издаден в Испания от Vale Music и няколко седмици е номер 1. А в момента има платинен статус.

Първият сингъл, ако може да се нарече така “My Spirit Flies To You”, също е бил номер 1 в чарта i-Tunes.

Уважаемият Далай Лама е допринесъл за успеха на този запис, като е изпратил поздравителна нота на общността Sakya Tashi.

Будисткият манастир е поел задължението всички придобивки от албума да се използват за продължаване на социалните и културни проекти на общността, ръководени от фондацията PREVAIN (“Foundation for the Preservation of Inner Values”).

Преди десетина години група хора, водени от многуважавания лама Jamyang Tashi Dorje, се събират и основават общност, днес известна на всички като Будисткия манастир в Каталуния, в самото сърце на природния резерват Гарф, близо до Барселона.

Общността насочва голяма част от енергията си и източниците си към поощряване на социални и хуманитарни проекти. Като манастир една от основните им активности е фокусирането върху излъчването на пзотивна енергия и работа с хора за освобождаване от лоша, негативна енергия. За да изпълнят това призвание, монасите се учат един друг да използват похвати като медитация, молитва, ритуали и карма йога, както и обща концентрация.

Накратко, Sakya Tashi Ling е място, където много хора, будисти и други, идват в търсене на лек за техните психични, ментални или душевни болести, както и място, където още повече хора стават просто по-щастливи и способни да носят радост на другите.

И така благодарение на това непрекъснато взаимодействие с външния свят, се ражда идeята за създаването и запсиването на албум с мантри и ритуали, рецитирани от членове на общността. Както мнозина знаят, мантрите са мистични фрази или изречения, които декламирани свързват човек с определена енергия, състояние, напомнящо перфектния разум – будисткия разум.

Силата на мантрата извисява съзнанието ни, доближава ни до една възможна изпълненост, която можем да споделим с непосредствената си среда, за да разпръснем истинско, чисто щастие. И това не зависи от никакви външни фактори и затова не може да бъде разрушено от нищо и никого.

В този смисъл е преводът на термина за мантра на тибетски: защита на разума.

Албумът е на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/ Universal Music и с медийната подкрепа на телевизия ББТ и списание Паралели.

Сподели.