Матераци и Дел Пиеро се присъединиха към концерта на Rolling Stones в Милано

Pinterest LinkedIn +

С грандиозно шоу в италианския град Милано снощи стартира дългоочаквания европейски етап от световното турне на Rolling Stones. 70 000 наброяваше публиката на гига, отложен както и всички останали 20 концерта с цели шест седмици.

Промяната в графика на Stones бе наложена от инцидент с китариста Кийт Ричардс (Keith Richards), при който 62-годишният музикант падна от палма на островите Фиджи и претърпя мозъчна операция.

Концертът на Stones в Милано се състоя на легендарния стадион Сан Сиро, известен още като Джузепе Меаца, който е дом на два от най-успешните италиански отбори по футбол - Милан и Интер. Събитието отстои на едва три дни от финалите на Световното първенство по футбол, което бе спечелено именно от Италия.

След като сториха това срещу вторите в света - Франция, двама от героите на отбора, скандалджията Марко Матераци (Marco Materazzi) и ветеранът Алесанро Дел Пиеро (Alessandro Del Piero) размениха няколко паса и с може би най-култова рокендрол група - Rolling Stones.

Двамата излязоха на сцената след финалната песен на групата, за да предложат своята солова интерпретация на песента на The White Stripes - "Seven Nation Army", в изпълнение на матерен език.

В чест на италианската си публика, Stones изпълниха и своята "As Tears Go By", по собствените им думи за първи път от 31 години насам, също на италиански. В чест на Ричардс пък много италиански "запалянковци" вееха надуваеми палмови дръвчета.

Сподели.