БСП - Бесни Страшни Пенсии 2 (RED 2)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013, 116 мин. Режисьор: Дийн Парисо Сценаристи: Джон Хобър, Ерик Хобър. С участието на: Катрин Зита-Джоунс, Антъни Хопкинс, Джон Малкович, Брус Уилис, Мери-Луис Паркър, Хелън Мирън, Нийл Макдона, Дейвид Тюлис, Лий Байънг Хън и др. Екшън, комедия

За филма:

Продължението на хитовата екшън комедия от 2010 г. RED събира истинско съзвездие от актьори. Въпреки че главните действащи лица са същите, в екипа на RED 2 не липсват и промени.

Режисьор на лентата е Дийн Парисо, номиниран за "Оскар" за късометражния The Appointments of Dennis Jennings и добре познат на киноманите работата си над комедиите Galaxy Quest и Fun with Dick and Jane с Джим Кери. Сценаристи на RED 2 са Джон Хобър и Ерик Хобър, чието дело е и първият филм.

Главната роля отново е поверена на Брус Уилис (Moonrise Kingdom, Looper, A Good Day to Die Hard). Към актьорския състав на RED 2 се присъединяват и двукратно номинираният за "Оскар" Джон Малкович (Being John Malkovich, Burn After Reading) и носителят на наградата на Академията Антъни Хопкинс (You Will Meet a Tall Dark Stranger, 360, Hitchcock).

Дамите, които им партнират, също са повече от забележителни. Освен Мери-Луис Паркър (Weeds) и носителката на "Оскар" Хелън Мирън (The Queen, Hitchcock), които участваха и в първата част на лентата, към каста този път се присъединява и Катрин Зита-Джоунс (Rock of Ages, Side Effects).

Историята:

Франк Моузес е пенсиониран агент от ЦРУ, който заедно с нетрадиционния си екип от елитни агенти се впуска в издирване на изчезнало смъртоносно устройство от ново поколение, което може да промени баланса на силите в света. За да успеят, те ще трябва да се преборят с армия от професионални убийци, безскрупулни терористи и жадни за власт държавни служители.

Сподели.